SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je nakon projekta Digital Bookstan, koji je realizovan uz pomoć Međunarodnog fonda za pomoć (International Relief Fund) koji su ustanovili njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, Robert Bosch Fondacija, Fondacija S. Fischer i Goethe institut, Međunarodni festival književnosti Bookstan otpočeo s realizacijom projekta Bookstan on Air u okviru istog programa koji podržavaju njemačko Minstarstvo vanjskih poslova i Goethe institut.

Bookstan on Air podrazumijeva dalje osposobljavanje festivala da se nosi s izazovima vremena – da djeluje u uslovima pandemije obezbjeđujući prijekopotrebnu socijalnu distancu i tako sprečavajući širenje virusa, kao i da se prilagodi novim tehnološkim zahtjevima i na taj način uspostavi vezu prije svega s mlađom publikom.

Bookstan on Air će se baviti daljim proširenjem festivalske web stranice te književnom kritikom i intervjuima s autoricama i autorima. Pored toga, fokus će biti i na dva veoma popularna medija: podcastu i radioemisiji koji će baviti aktuelnim književnim i književno-teorijskim temama. Oni će biti dostupni na Bookstanovom Soundcloud profilu, ali i na društvenim mrežama te web stranici.

Pozivamo sve zainteresovane da prate Bookstanove aktivnosti na pomenutim platformama, u narednom periodu donosimo mnošto zanimljivih sadržaja u popularnim formama. Također vas pozivamo da pratite i hashtag #irf2021 kako biste saznali više o projektu Međunarodnog fonda za podršku.

www.bookstan.ba

Posjetite nas na: Twitter | Facebook | Instagram | YouTube | Soundcloud