New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN 2021 // PROGRAM TREĆEG DANA FESTIVALA, 9. JULI

Poštovani novinari,


zadovoljstvo nam je pozvati vas na treći dan šestog po redu Međunarodnog festivala književnosti Bookstan. Sav program bit će održan u Buybookovom unutrašnjem dvorištu, a prvi program počet će u 11 sati i riječ je o predstavljanju zbirke poezije „zamisli zambezi iz riblje perspektive“ novinara i kritičara Đorđa Krajišnika, a knjiga će biti predstavljena u razgovoru s Ivanom Golijanin. Potom će u 12:15 biti predstavljena još jedna zbirka poezije, „Zemlja pod abažurom“ Dragoslava Dedovića, a razgovor će voditi Enver Kazaz.


U 13:30 bit će predstavljen roman „Čudo u ulici Omera Maslića“ u razgovoru autora Jasmina Agića i Edina Salčinovića. U 15 sati online ćemo ugostiti rusku književnicu Guzelj Jahinu koja će u razgovoru s prevodiocem Žarkom Milenićem predstaviti publici dobro poznati roman „Zulejha otvara oči“, te najnoviji „Ešalon za Samarkand“.


U 16:30 bit će predstavljena knjiga „Pod oba Sunca“ autora Ognjena Spahića u razgovoru s Teofilom Pančićem. U 18 sati autor Elvedin Nezirović i Senka Marić predstavit će roman „Ono o čemu se ne može govoriti“. Novi roman Namika Kabila, „Yesterday“, bit će predstavljen u 19:30 u razgovoru s urednicom Marinom Vujčić i Alminom Kaplanom.


Događaj koji će zatvoriti treći dan festivala je predstavljanje „Knjige odlazaka“ Velibora Čolića koji nam stiže iz Francuske u razgovoru s Ahmedom Burićem.

 

U prilogu su materijali koje možete koristiti i dobro nam došli!

 

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku