New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN 2021 // PROGRAM DRUGOG DANA FESTIVALA, 8. JULI

Poštovani novinari,zadovoljsto vnam je pozvati vas na drugi dan šestog po redu Međunarodnog festivala književnosti Bookstan. Sav program bit će održan u Buybookovom unutrašnjem dvorištu, a prvi program počet će u 11 sati i riječ je o predstavljanju zbirke poezije „Sve ono što u džepove nije moglo stati“ Adnana Žetice. Događaj će moderirati pjesnik Asmir Kujović. U 12 sati će zainteresirani posjetioci u kinu Meeting Point moći prisustvovati besplatnoj projekciji filma „Quo vadis, Aida?“, a u 12:15 u Buybookovom dvorištu počet će promocija zbirke poezije „Neko drugi“ koju će autor Enver Kazaz predstaviti u razgovoru s Dragoslavom Dedovićem.

U 13:30 počet će promocija knjige „Radio Piton“ koja će biti predstavljena u razgovoru autora i Kenana Efendića. U 15 sati će u Meeting Pointu započeti specijalni program „NON-PAPER“ organizovan u saradnji s WARM festivalom u kojem će učestvovati Ed Vulliamy, Jasmila Žbanić i Damir Šagolj. U 16:30 bit će predstavljen roman „Predodređenje“ Edina Kukavice u razgovoru sa Željkom Grahovcem.


U 18 sati publika će se sresti s Alminom Kaplanom kada će u razgovoru s Andrijanom Copf biti predstavljen roman „Meho“. U 19:30 bit će predstavljena knjiga „Putujuće kazalište“ autora Zorana Ferića u razgovoru s Vladimirom Arsenićem.


U 21 sat bit će predstavljeni uspješni romani „Konak suza“ i „Venera“ turske autorice Şebnem İşigüzel u razgovoru s profesoricom i prevoditeljicom Alenom Ćatović. Za ovaj događaj bit će omogućen simultani prevod.


U prilogu su materijali koje možete koristiti i dobro nam došli!


Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku