SAOPĆENJE ZA MEDIJE // Objavljen trailer za knjigu u sklopu projekta „DIGITALNI BOOKSTAN“

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljen trailer za knjigu u sklopu projekta „Digitalni Bookstan“ koji je realiziran uz podršku Goethe Instituta, Međunarodnog fonda za pomoć Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Fondacije S. Fischer i Fondacije Robert Bosch.

Riječ je o traileru za knjigu „Ovo vrijeme sada“ autora Semezdina Mehmedinovića. Semezdin Mehmedinović rođen je 1960. u Kiseljaku kod Tuzle. Studirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radio je kao urednik u novinama, sedmičnicima te na radiju i televiziji. Između ostalih knjiga objavio je Sarajevo Blues,Devet AleksandrijaRuski kompjuter, Autoportret s torbom i Me’med, crvena bandana i pahuljica. Od 1996. do 2019. živio je u Sjedinjenim Američkim Državama, sada piše u Sarajevu.

O knjizi:

„Mehmedinović je od onih rijetkih pisaca koji doista dubinski razumiju otvorenost i laku prohodnost granica između eseja, kratke proze, crtice, pa i crteža, kao i to da je život sam, u svom primarnom i nefikcionaliziranom obliku, jedna od najintrigantnijih tema koje se pisac može uhvatiti. Njegove su knjige povezane i jedna drugu nadopisuju i istovremeno interpretiraju, čineći jednu veliku cjelinu u kojoj se pita i odgovara, sumnja i dokazuje kako je prošlost imaginativnija od budućnosti.“

Jagna Pogačnik

„Svaka priča ovdje, može se bez zadrške reći, je dragulj, raritet, predstavlja sve ono što mi drugi osjećamo, ali ne znamo prenijeti onako kako to Semezdin Mehmedinović umije, ne znamo svoja sjećanja kanalizirati u dirljivu prozu.“

Ružica Aščić

Trailer možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=PF8oLRGAwQU

Video by Nina Mašina

Music by Leonardo Šarić & Nedim Zlatar

U prilogu vam šaljemo i vizuale koje možete koristiti.

Hvala i lijep pozdrav!