New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // Objavljen isječak iz audio knjige "Pod pritiskom", nastale u sklopu projekta „DIGITALNI BOOKSTAN“

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljen isječak iz audio knjige „Pod pritiskom“ Faruka Šehića. Riječ je o priči „Pod pritiskom“, a audio knjiga nastala je u sklopu projekta „Digitalni Bookstan“ koji je realiziran uz podršku Goethe Instituta, Međunarodnog fonda za pomoć Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Fondacije S. Fischer i Fondacije Robert Bosch.

 

Rođen 1970. u Bihaću za vrijeme SFRJ. Bio je pripadnik Armije BiH (1992-1995). Jedanput je teško ranjen. Književna kritika ga smatra jednim od najdarovitijih mlađih pisaca na području bivše Jugoslavije, i predvodnikom tzv. pregažene generacije. Njegove knjige Hit depo (poezija) i Pod pritiskom (kratke price) uživaju kultni status kod čitalacke publike, i objavljivane su u više tiraža. Radi kao novinar i kolumnista u sarajevskom magazinu BH Dani. Živi u Sarajevu.

  

On o ratu zna sve jer ga je iskusio na vlastitoj koži. Nema u „Pod pritiskom“ sveznajućeg, božanskog pogleda odozgor, Šehić doslovce opisuje rat iz perspektive nišana na kalašnjikovu.

Josip Mlakić

 

Priču „Pod pritiskom“ možete poslušati na: https://soundcloud.com/user-217858780/pod-pritiskom-faruk-sehic-cita-mirza-musija

 

Čita: Mirza Mušija

Ton majstor: Vanja Čerimagić

 

http://www.buybook.ba/shop/product/937/hit-depo-pod-pritiskom-transsarajevo-dodatne-scene

 

 

Hvala i lijep pozdrav!

 

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku