SAOPĆENJE ZA MEDIJE // Objavljen trailer za knjigu u sklopu projekta „DIGITALNI BOOKSTAN“

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljen prvi trailer za knjigu u sklopu projekta „Digitalni Bookstan“ koji je realiziran uz podršku Goethe Instituta, Međunarodnog fonda za pomoć Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Fondacije S. Fischer i Fondacije Robert Bosch.

Riječ je o traileru za knjigu „Špijuni“ autora Luísa Fernanda Veríssima rođenog 1936. godine. Veríssimo je brazilski satiričar, karikaturist, prevoditelj, televizijski pisac, saksofonist, dramatičar i romanopisac. S preko šezdeset objavljenih naslova, jedan je od najcjenjenijih i najpopularnijih savremenih brazilskih pisaca.

“U Špijunima nema hijerarhije istine i laži. Cijela je priča apsurdna, ali ima koherenciju koja podsjeća na kriptični trag zagonetke: mistificirajuća izvana, ali s neupadljivom unutarnjom logikom.“

Observer

O knjizi:

Na stolu frustriranog urednika male izdavačke kuće završava tajanstveni rukopis: knjiga koju mu u dijelovima šalje “Prijateljica” – svjedočanstvo, vapaj u pomoć, oproštajno pismo – čiji bi sadržaj autoricu doveo u opasnost.

Potpuno je očaran ovom naizgled autobiografskom knjigom koju je napisala Arijadna, lijepa mlada žena. Dok iz djelića sastavlja priču, saznaje da je autorica supruga jednog od braće Martelli – gangstera koji haraju malim gradićem u unutrašnjosti Brazila. S nekolicinom svoje kafanske braće s kojima ispija litre piva i kašase, odlučuje doći do dna stvari. Započinje Operacija Tezej: u opasnosti je Arijadnin život, kao i životi učesnika i njihovih saučesnika. Zaintrigirani i istodobno očarani misterijom, odlučuju istražiti slučaj koji će nakon niza komičnih avantura imati neočekivan i dramatičan kraj.

Veríssimo, osobenim žarom i humorom, Špijunima odaje počast klasičnim krimi i špijunskim romanima autora poput Johna le Carréa i Grahama Greena.

Trailer možete pogledati na:

Video by Ammar Kahrimanović

U prilogu vam šaljemo i vizuale koje možete koristiti.

Hvala i lijep pozdrav!