New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR_"Prijatelj" Sigrid Nunez_O knjigama i piscima, zvukom

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljena druga epizoda serijala “O knjigama i piscima zvukom” nastala u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

 

U drugoj epizodi predstavljen je roman “Prijatelj” autorice Sigrid Nunez. Knjiga se pojavila 2018. godine. Priča je to o prijateljstvu, o boli, patnji, izliječenju, ali prije svega priča o čarobnoj vezi jedne žene i jednog psa.

Nakon samoubistvo muškarca koji joj je bio i učitelj i najbolji prijatelj, spisateljica dobiva na brigu njegovog psa, velikog i ostarjelog mužjaka doge po imenu Apolon. Između njih se stvara posebna veza, jedno drugom pružaju utjehu i ublažavaju bol nedostajanja. Knjigu je s engleskog jezika za izdavačku kući Buybook prevela Senada Kreso.

 

Glumci: Maja Izetbegović i Amar Selimović


Muzika: Nedim Zlatar i Leonardo Šarić


Koncept i režija: Almir Imširević

 

Dostupna je na:

https://soundcloud.com/user-217858780/bookstan-on-air-o-knjigama-i-piscima-zvukom-sigrid-nunez U prilogu su i vizuali u različitim formatima koje možete koristiti.

Nadamo se da ćete ovu vijest objaviti u vašim medijima.

 

Zahvaljujemo vam se na praćenju i za više informacija na društvenim mrežama molimo da pratite #bookstanonair #irf2021.

 

Lijep pozdrav!

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku