New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR // ZAHVALA

Poštovani novinari,

koristimo ovu priliku da vam se zahvalimo za praćenjenje aktivnosti provedenih u okviru projekta Bookstan on Air. Ovaj projekat realiziran je uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri pri čemu smo neizmjerno zahvalni. Projekat je u konačnici doprinio proširenju festivalske web-stranice te dodatnom osposobljavanju mladih književnih kritičara i kritičaki za pisanje književne kritike, vođenje intervjua, ali i učešće u podcastu kao danas izuzetno važnom mediju. Fokus je također bio na radiomisijama koje su se bavile aktuelnim književnim i književno-teorijskim temama pri čemu je dodatno proširen festivalski SoundCloud  profil.

 

U okviru projetka objavljeno je ukupno 17 književnih kritika, 7 intervjua, i 5 podcasta. Mentori za ove aktivnosti bili su istaknuti književni kritičari Katarina Luketić i Vladimir Arsenić. Pored ovog, objavljeno je i 12 radioemisija na kojima su učestvovali Almir Imširević, koncept i režija, glumac Amar Selimović i glumica Maja Izetbegović, te Nedim Zlatar i Leonardo Šarić, koji su se pobrinuli za muziku.

U pisanju književnih kritika, intervjuima i podcastima učestvovali su Ivana Golijanin, Lamija Milišić, Matej Vrebac, Aldin Karahasanović, Larisa Mahmić i Hana Vranac.

Još jednom vam se od srca zahvaljujemo i nadamo da ćemo ovakav vid saradnje imati i na projektima u budućnosti.

 

Lijep pozdrav!

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku