New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR_MARJAN KAMALI: Put jedne žene ka prihvatanju i zatvaranju starih rana

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljen s Marjan Kamali, autoricom romana “Knjižara u Teheranu”. Intervju je nastao u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

 

Marjan Kamali, američka autorica iranskog porijekla, rođena je u Turskoj, a djetinjstvo je provela u Keniji, Njemačkoj, Turskoj, Iranu i Sjedinjenim Državama. Studirala je englesku književnost na Berkeleyu, a magisterij je stekla na Univerzitetima Columbia i New Yorku.Predaje pisanje na GrubStreetu i živi sa suprugom i dvoje djece u okolini Bostona. Knjižara u Teheranu njen je posljednji roman, a u pripremi je HBO adaptacija.

 

Intervju s autoricom vodila je Larisa Mahmić.

 

“Osjećam se veoma sretnom što mogu da ispričam svoje priče i što imam čitalačku publiku širom svijeta koja cijeni moj rad. Društveni angažman kroz književnost mi je nevjerovatno važan i nešto što jako cijenim – kao što je mogućnost da dam ovaj intervju za bosanskohercegovačko izdanje. To je zaista čast. Želim povećati empatiju i stvoriti vezu kroz svoje priče o snažnim ženama. Voljela bih da nastavim da osnažujem i druge.”

 

Dostupan je na: https://bookstan.ba/Press/Single/160 kao i u prilogu. U prilogu su i vizuali u različitim formatima koje možete koristiti.

 

Nadamo se da ćete ovu vijest objaviti u vašim medijima.

 

Zahvaljujemo vam se na praćenju i za više informacija na društvenim mrežama molimo da pratite #bookstanonair #irf2021.

 

Lijep pozdrav!

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku