New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR_Novi ženski glasovi u regiji

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljena peta epizoda podcasta nastalog u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

 

Peta epizoda podcasta Bookstan on Air je posvećena novim ženskim glasovima u regiji. Jedan takav glas je i naša sagovornica Senka Marić, bh. spisateljica, pjesnikinja, esejistica i književna prevoditeljica. Senka je komentarisala činjenicu da je dio prve generacije bh. autorica, dakle ženskih glasova, čiji tekstovi bivaju percipirani na način koji nije uslovljen spolom i/ili rodom. Razgovarali smo o slobodi koju autorice imaju, nagradama i njihovoj važnosti, romanu kao tzv. superiornoj književnoj formi, kao i o stvaranju prostora za nove ženske glasove. Senka je dala svoje mišljenje i o savremenoj poeziji u regiji.

 

Podcast je dostupan na linku: https://soundcloud.com/user-217858780/bookstan-on-air-novi-zenski-glasovi-u-regiji U prilogu su i vizuali u različitim formatima koje možete koristiti.

Nadamo se da ćete ovu vijest objaviti u vašim medijima.

 

Zahvaljujemo vam se na praćenju i za više informacija na društvenim mrežama molimo da pratite #bookstanonair #irf2021.

 

Lijep pozdrav!

 

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku