New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR_“Otok nestalih stabala" Elif Şafak_O knjigama i piscima, zvukom

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je objavljena deseta epizoda serijala “O knjigama i piscima zvukom” nastala u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

 

U desetoj epizodi „O knjigama i piscima, zvukom“ predstavljamo roman "Otok nestalih stabala" autorice Elif Şafak.

 

Elif Şafak rođena je 1971. godine u Strasbourgu. Britansko-turska je književnica, autorica 17 knjiga, a njena djela prevedena su na 50 jezika. Doktorirala je pravo. Živjela je u Madridu, Ammanu, Bostonu, Mičigenu, Arizoni, Istanbulu i Londonu. Piše za turske novine Haberturk, kao i za New York Times, Washington Times, The Guardian... Jedna je od utemeljiteljica Evropskog vijeća za međunarodne odnose, te istaknuta braniteljica ženskih prava, prava LGBT zajednice i prava na slobodu govora. Najčitanija je autorica u Turskoj.

 

"U središtu mog rada uvijek će biti fikcija. Mašta. Priča. Pripovijedanje. U Turskoj se na usmenu kulturu gleda svisoka kao na domenu neinteligentnih, neobrazovanih žena. Ja nikad ne podcjenjujem usmenu kulturu. Romanopisac mora biti znatiželjno biće... i uvijek mora slušati. Moramo slušati ljude i slušati svemir."

 

Glumci: Maja Izetbegović i Amar Selimović
Muzika i montaža: Nedim Zlatar i Leonardo Šarić
Koncept i režija: Almir Imširević

 

Dostupna je na: https://soundcloud.com/user-217858780/bookstan-on-air-o-knjigama-i-piscima-zvukom-elif-safak U prilogu su i vizuali u različitim formatima koje možete koristiti.

 

Nadamo se da ćete ovu vijest objaviti u vašim medijima.

 

Zahvaljujemo vam se na praćenju i za više informacija na društvenim mrežama molimo da pratite #bookstanonair #irf2021.

 

Lijep pozdrav!

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku