New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR_Vrednovanje sopstvenog glasa. Pobuna. Feminizam i poezija?

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljena četvrta epizoda podcasta nastalog u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

 

U četvrtoj epizodi podcasta Bookstan on Air, Aldin Karahasanović ugostio je pjesnikinju Naidu Mujkić. Četvrtu epizodu podcasta Bookstan on Air posvetili smo vrednovanju ženskog književnog glasa, sa posebnim naglaskom na poeziju. Gošća ove epizode je Naida Mujkić, pjesnikinja koja je govorila o potencijalu i važnosti poezije za društvo. Naidin pjesnički opus svojim velikim dijelom bavi se često zanemarenim, skrivenim mrežama osjećaja i iskustava žene. U njenim pjesmama ono intimno, najbolnije i najneugodnije izlazi na površinu i traži svoje mjesto u književnom diskursu. Pored sedam objavljenih zbirki, njene pjesme nalaze se i u nekoliko antologija savremenog pjesništva, nagrađivane su i prevođene na više jezika, što Naidu Mujkić nedvojbeno čini jednom od najznačajnijih domaćih autorica njene generacije.

 

 

Podcast je dostupan na linku: https://soundcloud.com/user-217858780/bookstan-on-air-vrednovanje-sopstvenog-glasa-pobuna-feminizam-i-poezija U prilogu su i vizuali u različitim formatima koje možete koristiti.

Nadamo se da ćete ovu vijest objaviti u vašim medijima.

 

Zahvaljujemo vam se na praćenju i za više informacija na društvenim mrežama molimo da pratite #bookstanonair #irf2021.

 

Lijep pozdrav!

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku