New

SAOPĆENJE ZA MEDIJE // BOOKSTAN ON AIR_"Slatka tuga“ David Nicholls_O knjigama i piscima, zvukom

Poštovani novinari,

 

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je upravo objavljena četvrta epizoda serijala „O knjigama i piscima, zvukom“ nastala u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

 

U četvrtoj epizodi predstavljen je roman „Slatka tuga“ Davida Nichollsa.

Dostupna je na: https://soundcloud.com/user-217858780/bookstan-on-air-o-knjigama-i-piscima-zvukom-david-nicholls

U prilogu su i vizuali u različitim formatima koje možete koristiti. Nadamo se da ćete kritiku objaviti u vašim medijima.

 

Davida Nicholls engleski je autor rođen 1966. godine. Prvi roman objavio je 2003, a po njegovoj knjizi „Jedan dan“ snimljen je i film sa Ann Hathway u glavnoj ulozi.

 

„Slatka tuga“ je priča o odrastanju, porodici, prijateljstvu i prvoj ljubavi. Charlie Lewis, mladić koji se brine za svog nezaposlenog i depresivnog oca, upoznaje djevojku, Fran Fisher, koja će u njemu probuditi nadu, a spojit će ih – Shakespeare i zajednički rad na predstavi „Romeo i Julija“...

Priča o prvoj ljubavi, knjiga koja bi mogla biti najljepši dan ljeta. Ostavite u koferu prostora za ovu knjigu.

 

 

Glumci: Maja Izetbegović i Amar Selimović


Muzika i montaža: Nedim Zlatar i Leonardo Šarić


Koncept i režija: Almir Imširević

 

Zahvaljujemo vam se na praćenju i za više informacija na društvenim mrežama molimo da pratite #bookstanonair i #irf2021.

 

Lijep pozdrav!

 

Stranica nastala u okviru projekta "Digitalni Bookstan" uz podršku